Zpět na
ZHONG HUAI TEA
(JERLÍNOVÝ ČAJ 302)

Čaj pro pročištění a harmonizaci. Prevence zácpy. Redukce váhy.

POPIS

Hlavní zaměření:

  • nadváha
  • zvýšená hladina krevních tuků a cholesterolu, hypertenze
  • zácpa a problémy s hemeroidy
  • snížená regenerační schopnost organismu
Pití odvaru, jenž obsahuje plody Jerlínu japonského a Jujuby čínské má na dálném východě staletou tradici. Nápoj byl velmi oblíben zejména pro vynikající schopnost pročistit organizmus a odvádět tzv. přebytečné stagnace, které se projevují především u stavů vyvolaných nepřiměřenou konzumací či kombinací jídel a sníženou fyzickou aktivitou. Ve staré Číně a Japonsku byl nápoj vyhledáván ve vyšších kruzích a mezi učenci. Tedy lidmi inteligentními a společensky úspěšnými, kterým šlo o zlepšení zdraví. Chyběl jim však tělesný pohyb, proto hledali jiný prostředek k zajištění správných tělesných funkcí. Jerlínový čaj tyto požadavky splňoval.

Poznámka:

Ve staré Číně a Japonsku byl nápoj vyhledáván ve vyšších kruzích a mezi učenci. Tedy lidmi inteligentními a společensky úspěšnými, kterým šlo o zlepšení zdraví. Chyběla jim však dostatečná tělesná aktivita, proto hledali jiný prostředek k zajištění správných tělesných funkcí - a objevili Jerlínový čaj.

SLOŽENÍ

Složení:

Jerlín japonský 90%, Jujuba čínská 10%

DÁVKOVÁNÍ

Dávkování a doba užívání:

Čaj se pije ráno a večer, vždy jeden sáček, nebo se původní sáček ještě jednou vylouhuje. Doba odstupu od jídla je 15 min. před jídlem či hodinu po jídle. Díky zvláštní hořké chuti připomínající kávu může sloužit jako její vhodná a zdravá náhrada.

DOKUMENTY
ZDROJ

Seznam zdrojů

  • John K. Chen/Tina T. Chen Chinese Herbal Formulas and Applications, Pharmacological Effects & Clinica / vydavatel Art of Medicine Press, Inc. / rok 1990 / ISBN: 0-9740635-7-6,978-0-9740635-7-
  • Ing. Pavel Valíček DrSc. a kol. Léčivé Rostliny Tradiční Čínské Medicíny / vydavatel Svítání / rok 1998 / ISBN: 80-86198-01-4
POPIS
DOKUMENTY
ZDROJ

Hlavní zaměření:

  • nadváha
  • zvýšená hladina krevních tuků a cholesterolu, hypertenze
  • zácpa a problémy s hemeroidy
  • snížená regenerační schopnost organismu
Pití odvaru, jenž obsahuje plody Jerlínu japonského a Jujuby čínské má na dálném východě staletou tradici. Nápoj byl velmi oblíben zejména pro vynikající schopnost pročistit organizmus a odvádět tzv. přebytečné stagnace, které se projevují především u stavů vyvolaných nepřiměřenou konzumací či kombinací jídel a sníženou fyzickou aktivitou. Ve staré Číně a Japonsku byl nápoj vyhledáván ve vyšších kruzích a mezi učenci. Tedy lidmi inteligentními a společensky úspěšnými, kterým šlo o zlepšení zdraví. Chyběl jim však tělesný pohyb, proto hledali jiný prostředek k zajištění správných tělesných funkcí. Jerlínový čaj tyto požadavky splňoval.

Poznámka:

Ve staré Číně a Japonsku byl nápoj vyhledáván ve vyšších kruzích a mezi učenci. Tedy lidmi inteligentními a společensky úspěšnými, kterým šlo o zlepšení zdraví. Chyběla jim však dostatečná tělesná aktivita, proto hledali jiný prostředek k zajištění správných tělesných funkcí - a objevili Jerlínový čaj.

Seznam zdrojů

  • John K. Chen/Tina T. Chen Chinese Herbal Formulas and Applications, Pharmacological Effects & Clinica / vydavatel Art of Medicine Press, Inc. / rok 1990 / ISBN: 0-9740635-7-6,978-0-9740635-7-
  • Ing. Pavel Valíček DrSc. a kol. Léčivé Rostliny Tradiční Čínské Medicíny / vydavatel Svítání / rok 1998 / ISBN: 80-86198-01-4