Zpět na
BAO HE WAN
(TAJEMSTVÍ MANDARINOVO 075)

Tlak v žaludku po jídle, pocit netrávení, říhání, vracení se potravy. Pro podporu trávení při přejedení se.

POPIS

Hlavní zaměření:

  • trávicí poruchy při přejídání
  • tlaky v žaludku po vydatném jídle
  • tlaky po jídle pozřeném ve spěchu či stresu
Směs je určena pro podporu strávení jídla po přejedení se. Přeženeme-li to s množstvím jídla, nebo přeceníme-li své trávicí schopnosti, zpravidla se dostaví pocit plnosti, říhání, někdy i nucení na zvracení a celková tělesná malátnost a tíha. Někdy bývá bušení srdce. Po takovýchto excesech se naopak často dostavuje několikadenní nechutenství.

Poznámka:

Směs lze užít preventivně, těsně před jídlem, které ze slušnosti či konvencí nechceme odmítnout a víme, že nám nesedne.

Soudobý pohled:

BAI JIE ZI (Sinapis albae semen), FU LING (Sclerotium poriae cocos) a CHEN PI (Pericarpium citri reticulatae) upravují zažívání tím, že odvádějí hlen a vlhko z oblasti středního ohniště. Ulpívání a stagnace hlenu a vlhka stěžuje a zpomaluje trávení. SHAN ZHA (Fructus cratagei) zlepšuje trávení masa a tučných jídel. Podle moderních výzkumů snižuje hladinu cholesterolu. MAI YA (Fructus hordei germinatus) napomáhá trávení obilovin, například pšenice, která způsobuje u některých lidí alergické reakce a trávicí obtíže. SHEN QU (Massa fermantata) fermentovaná směs bylin a obilovin, rozkládá alkohol a další těžké, ulpívavé potraviny, které způsobují pocit "kamene v žaludku". LAI FU ZI (Semen raphani sativi) efektivně odstraňuje vazký hlen, který vzniká nedostatečným trávením sladkých jídel. LIAN QIAO (Fructus forsythiae susepnsae) pročišťuje organismus od nahromaděných toxických látek z potravy, hubí patogenní bakterie, které způsobují zažívací obtíže po požití kontaminovaného jídla nebo vody.

Autor směsi:

Dr. ZHU DAN XI. Tato směs byla poprvé uvedena v díle DAN XI XIN FA v r. 1481.

SLOŽENÍ

Složení doporučené denní dávky:

0,68g – SHEN QU - Medicinální droždí (alergen pšenice)
0,68g – BAI JIE ZI – Hořčice bílá (alergen), semeno
0,68g – FU LING – Pornatka kokosová, plodnice
0,45g – MAI YA – Ječmen (alergen), naklíčené semeno
0,43g – LAI FU ZI – Ředkev setá, semeno
0,43g – CHEN PI – Mandarinka obecná, oplodí
0,42g – LIAN QIAO – Zlatice převislá, plod
0,19g – SHAN ZHA – Hloh peřenoklanný, plod
Ostatní složky: kukuřičný škrob, rýžový škrob, leštící látka: talek

DÁVKOVÁNÍ

Dávkování a doba užívání:

20 až 30 kuliček těsně po větším příjmu potravy. Při trvalém přejídání v dávce 3x denně 8 kuliček do úpravy stravovacích návyků. Neužívat v těhotenství, při žlučníkových kamenech a při krvácení všeho původu. Přípravek může zvyšovat hladinu cukru glukózy v krvi.
Výrobek není určen pro děti.

Uchovávejte mimo dosah dětí.
Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.
Nepřekračujte doporučené denní dávkování.
Výrobek nenahrazuje pestrou a vyváženou stravu.

DOKUMENTY
ZDROJ

Seznam zdrojů

  • John K. Chen/Tina T. Chen Chinese Herbal Formulas and Applications, Pharmacological Effects & Clinica / vydavatel Art of Medicine Press, Inc. / rok 1990 / ISBN: 0-9740635-7-6,978-0-9740635-7-
POPIS
DOKUMENTY
ZDROJ

Hlavní zaměření:

  • trávicí poruchy při přejídání
  • tlaky v žaludku po vydatném jídle
  • tlaky po jídle pozřeném ve spěchu či stresu
Směs je určena pro podporu strávení jídla po přejedení se. Přeženeme-li to s množstvím jídla, nebo přeceníme-li své trávicí schopnosti, zpravidla se dostaví pocit plnosti, říhání, někdy i nucení na zvracení a celková tělesná malátnost a tíha. Někdy bývá bušení srdce. Po takovýchto excesech se naopak často dostavuje několikadenní nechutenství.

Poznámka:

Směs lze užít preventivně, těsně před jídlem, které ze slušnosti či konvencí nechceme odmítnout a víme, že nám nesedne.

Soudobý pohled:

BAI JIE ZI (Sinapis albae semen), FU LING (Sclerotium poriae cocos) a CHEN PI (Pericarpium citri reticulatae) upravují zažívání tím, že odvádějí hlen a vlhko z oblasti středního ohniště. Ulpívání a stagnace hlenu a vlhka stěžuje a zpomaluje trávení. SHAN ZHA (Fructus cratagei) zlepšuje trávení masa a tučných jídel. Podle moderních výzkumů snižuje hladinu cholesterolu. MAI YA (Fructus hordei germinatus) napomáhá trávení obilovin, například pšenice, která způsobuje u některých lidí alergické reakce a trávicí obtíže. SHEN QU (Massa fermantata) fermentovaná směs bylin a obilovin, rozkládá alkohol a další těžké, ulpívavé potraviny, které způsobují pocit "kamene v žaludku". LAI FU ZI (Semen raphani sativi) efektivně odstraňuje vazký hlen, který vzniká nedostatečným trávením sladkých jídel. LIAN QIAO (Fructus forsythiae susepnsae) pročišťuje organismus od nahromaděných toxických látek z potravy, hubí patogenní bakterie, které způsobují zažívací obtíže po požití kontaminovaného jídla nebo vody.

Autor směsi:

Dr. ZHU DAN XI. Tato směs byla poprvé uvedena v díle DAN XI XIN FA v r. 1481.

Seznam zdrojů

  • John K. Chen/Tina T. Chen Chinese Herbal Formulas and Applications, Pharmacological Effects & Clinica / vydavatel Art of Medicine Press, Inc. / rok 1990 / ISBN: 0-9740635-7-6,978-0-9740635-7-