Směs lze užít preventivně, těsně před jídlem, které ze slušnosti či konvencí nechceme odmítnout a víme, že nám nesedne.
BAI JIE ZI (Sinapis albae semen), FU LING (Sclerotium poriae cocos) a CHEN PI (Pericarpium citri reticulatae) upravují zažívání tím, že odvádějí hlen a vlhko z oblasti středního ohniště. Ulpívání a stagnace hlenu a vlhka stěžuje a zpomaluje trávení. SHAN ZHA (Fructus cratagei) zlepšuje trávení masa a tučných jídel. Podle moderních výzkumů snižuje hladinu cholesterolu. MAI YA (Fructus hordei germinatus) napomáhá trávení obilovin, například pšenice, která způsobuje u některých lidí alergické reakce a trávicí obtíže. SHEN QU (Massa fermantata) fermentovaná směs bylin a obilovin, rozkládá alkohol a další těžké, ulpívavé potraviny, které způsobují pocit "kamene v žaludku". LAI FU ZI (Semen raphani sativi) efektivně odstraňuje vazký hlen, který vzniká nedostatečným trávením sladkých jídel. LIAN QIAO (Fructus forsythiae susepnsae) pročišťuje organismus od nahromaděných toxických látek z potravy, hubí patogenní bakterie, které způsobují zažívací obtíže po požití kontaminovaného jídla nebo vody.
Dr. ZHU DAN XI. Tato směs byla poprvé uvedena v díle DAN XI XIN FA v r. 1481.
Směs lze užít preventivně, těsně před jídlem, které ze slušnosti či konvencí nechceme odmítnout a víme, že nám nesedne.
BAI JIE ZI (Sinapis albae semen), FU LING (Sclerotium poriae cocos) a CHEN PI (Pericarpium citri reticulatae) upravují zažívání tím, že odvádějí hlen a vlhko z oblasti středního ohniště. Ulpívání a stagnace hlenu a vlhka stěžuje a zpomaluje trávení. SHAN ZHA (Fructus cratagei) zlepšuje trávení masa a tučných jídel. Podle moderních výzkumů snižuje hladinu cholesterolu. MAI YA (Fructus hordei germinatus) napomáhá trávení obilovin, například pšenice, která způsobuje u některých lidí alergické reakce a trávicí obtíže. SHEN QU (Massa fermantata) fermentovaná směs bylin a obilovin, rozkládá alkohol a další těžké, ulpívavé potraviny, které způsobují pocit "kamene v žaludku". LAI FU ZI (Semen raphani sativi) efektivně odstraňuje vazký hlen, který vzniká nedostatečným trávením sladkých jídel. LIAN QIAO (Fructus forsythiae susepnsae) pročišťuje organismus od nahromaděných toxických látek z potravy, hubí patogenní bakterie, které způsobují zažívací obtíže po požití kontaminovaného jídla nebo vody.
Dr. ZHU DAN XI. Tato směs byla poprvé uvedena v díle DAN XI XIN FA v r. 1481.